Veeam bied een volledige suite van VMware management tools aan. Hiertoe behoren onder andere Veeam Backup, de 2-in-1 backup en replicatie oplossing; Veeam Reporter, ideaal voor het documenteren van virtuele omgevingen voor capaciteitsplanning en doorbelasting; Veeam Configurator, om met een oplossing alle configuraties in uw Virtuele Infrastructuur te beheren en Veeam Monitor, voor performance monitoring en notificatie over meerdere vCenter Servers heen.
 
Door de overname van nWorks heeft Veeam zijn productlijn uitgebreid met connectoren die VMware events, status en performance gegevens in Microsoft System Center Operations Manager en HP Software Operations Manager (OpenView) brengen. Tot deze productset behoren de Smart Plug-in for VMware (een HP gecertificeerde Smart Plug-in) en het Management Pack for VMware voor Microsoft SCOM. Deze innovatieve connectoren beantwoorden de vraag van grote organisaties om VMware naadloos te integreren in hun enterprise brede monitoring architectuur.
 
In de onderstaande paragrafen is extra informatie over de verschillende Veeam producten weergegeven en vind u doorverwijzingen naar de Veeam website voor de gedetaileerde productinformatie. Zorg ook dat u de gratis Veeam producten eens uitprobeert en geef ons uw mening.
 
Veeam Backup
Veeam Backup is de eerste Enterprise Ready oplossing die backup en replicatie combineert in een product voor snel herstel van virtuele machines op uw VMware Virtual Infrastructure. Backup is makkelijk maar herstel kan ingewikkeld zijn en dat is juist wanneer de klok het hardste tikt. Met Veeam Backup is snel herstel makkelijker dan u ooit voor mogelijk hield. 
 
Veeam Backup informatie vind u op de Veeam Backup website.
 
Veeam Reporter
Veeam Reporter ontdekt en vergaart automatisch informatie over uw VMware Infrastructure 3 omgeving, de componenten en configuratie instellingen. Vanuit deze informatie worden uitgebreide rapporten gegenereerd ten behoeve van analyse, documentatie en beslissingsondersteuning.
 
Veeam Reporter is bijvoorbeeld in staat om kant en klare Visio rapporten over uw Virtual Infrastructure te produceren. Tevens is het mogelijk om met VMware Reporter inzage te krijgen in de volledige indeling van de storage omgeving tot op het niveau van de individuele virtuele disk van een virtuele machine.
 
De Enterprise versie van Vmware Reporter Enterprise is daarnaast specifiek ontworpen met enterprise uitdagingen in het achterhoofd en voor grote VMware Infrastructure omgevingen. Dit resulteerde onder andere in een client/server ontwerp en een geautomatiseerde manier om configuratiedata uit de virtuele infrastructuur te integreren in een CMDB.
 
Meer informatie is te vinden op de Veeam Reporter en Reporter Enterprise websites
 
Veeam Configurator
Het installeren en configureren van ESX of ESXi hosts is niet moeilijk. Echter, gedurende de tijd kunnen er zaken ongemerkt veranderen. Hoe weet u welke hosts er nog steeds goed geconfigureerd zijn en welke hosts afwijken van het originele profiel? Veeam Configurator helpt om te borgen dat de ESX server configuraties door uw gehele infrastructuur blijven voldoen aan het bedrijfs- / IT beleid en standaarden. Vanuit een centrale interface kunnen serverconfiguraties worden vastgesteld, kunnen host servers worden gecontroleerd en waar nodig kan er met een druk op de knop worden gezorgd dat hosts weer voldoen aan de standaardconfiguraties. De beheerders zullen veel minder tijd kwijt zijn aan dit werk hetgeen hun productiviteit ten goede komt.
 
Zie voor meer informatie de Veeam Configurator website.
 
Veeam Monitor
Veeam Monitor is een eenvoudig uit te rollen, framework onafhankelijke monitoring oplossing die specifiek is ontworpen om u beter te helpen de gezondheid en performance van uw VMware Infrastructure te beheren. Veeam Monitor helpt bij het troubleshooten en oplossen van diverse problemen en biedt daarnaast mogelijkheden voor trendanalyse en capaciteitsplanning.
 
Veeam Monitor is ook verkrijgbaar in een gratis versie die de ideale manier is om dit product uit te proberen. Veeam Monitor Free Edition is te downloaden vanaf deze pagina: http://www.veeam.com/esxi-monitoring-free.html
 
Informatie over Veeam Monitor is te lezen op de Veeam Monitor website.
 
nWorks plugins
Veeam/nWorks levert management plugins voor Microsoft SCOM en HP Openview om agentloos de gehele virtuele infrastructuur te kunnen monitoren vanuit de twee genoemde management frameworks. Omdat er een strakke integratie is met de VMware software aan de ene kant en bijvoorbeeld HP hardware monitoring aan de andere kant kunnen er meer dan 300 metrieken worden verzameld door de software.
 
Informatie over Veeam/nWorks plugins is te lezen op de website voor de twee producten: